Kesäyliopistot

Opiskelua tukeva pelaaminen

Paskahousu säännöt

Pelaaminen voi esimerkiksi auttaa sinua parantamaan ongelmanratkaisutaitojasi, lisäämään keskittymiskykyäsi sekä kehittämään parempaa muistin säilymistä. Se voi myös edistää sosiaalista vuorovaikutusta, kun pelaat ryhmässä, sekä hioa päätöksentekokykyä.

Pelit auttavat opiskelua?

Kyllä – on olemassa pelejä, jotka on suunniteltu tekemään oppimisesta hauskaa! Löydät opetuspelejä matematiikkaan, luonnontieteisiin, lukemiseen ja kirjoittamiseen sekä muihin opiskelualoihin. Nämä pelit tarjoavat loistavan tilaisuuden harjoitella ja testata luokassa opittua rennosti ja viihdyttävästi.

Pelaamisen avulla voit myös kehittää taitojasi esimerkiksi ajanhallinnan, organisoinnin ja suunnittelun aloilla. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä, kun on kyse tentteihin valmistautumisesta tai suurten projektien loppuunsaattamisesta.

Lisäksi pelaaminen voi auttaa kehittämään parempia viestintätaitoja ja edistää tiimityöskentelyä – molemmat ovat tärkeitä taitoja, joita tarvitaan työpaikalla. Koska pelaajat joutuvat usein käyttämään strategioita, logiikkaa ja suunnittelutaitoja pelissä, he voivat hioa näitä taitojaan myös pelin ulkopuolella, mikä voi auttaa heitä opinnoissaan ja tulevissa uranäkymissä.

Toisaalta, uhkapeleissä ja lottoamisessa on kyse vain ja ainoastaan tuurista – taitoa ei ole mukana. Kun on kyse oppimisesta, on siis tärkeää pysyä erossa tämäntyyppisistä peleistä, jotka eivät tarjoa mitään opettavaista hyötyä. Tämänkaltaiset pelit on hyvä jättää vain viihdetarkoituksiin.

Millaiset pelit ovat parhaita opiskelijalle?

Parhaita pelejä oppilaille ovat ne, joissa he voivat tutkia kiinnostuksen kohteitaan, kehittää uusia taitoja ja soveltaa oppimaansa. Esimerkiksi seikkailu- tai pulmanratkaisupelit voivat auttaa harjoittelemaan ongelmanratkaisutaitoja, kun taas MMORPG-pelit (moninpelit) voivat auttaa kehittämään tiimityöskentely- ja viestintätaitoja. Pelaaminen on tehokas tapa tukea oppimista, ja se on oppilaille loistava tapa kehittää erilaisia taitoja rennossa ja viihdyttävässä ympäristössä.

Pelit ovat hauska tapa oppia uutta ja auttavat tekemään oppimisprosessista miellyttävämmän ja tehokkaamman.

Pelit auttavat rentoutumisessa

Pelaaminen voi tukea opintojasi, mutta pelaaminen voi tarjota loistavan mahdollisuuden myös rentoutumiselle. Tutkimusten mukaan pelaaminen voi vähentää stressiä ja auttaa pelaajia rentoutumaan. Se voi myös edistää luovuutta, sillä pelaaminen antaa mahdollisuuden tutkia uusia ideoita ja käyttää mielikuvitusta.

Pelit aktivoivat aivoja

Pelaaminen aktivoi aivojen eri alueita, jolloin pelaajat voivat ajatella nopeammin ja luovemmin. Pelit vaativat pelaajia myös tekemään päätöksiä, käyttämään strategioita ja analysoimaan tietoa eri näkökulmista – kaikki nämä taidot voidaan siirtää pelaamisen ulkopuolelle. Ongelmanratkaisun parantamisesta ja kriittisen ajattelun taidot auttavat sinua työelämässä, ja pelaaminen on hyvä tapa harjoitella ja hioa näitä taitoja.

Pelit kehittävät keskittymiskykyä

Tutkimukset osoittavat, että pelaaminen voi auttaa lisäämään keskittymiskykyä. Tämä johtuu siitä, että pelatessamme olemme aktiivisesti mukana tehtävässä ja meidän on kiinnitettävä huomiota ympäristöön ja päätöksiin, joita teemme. Kun pelaajista tulee kokeneempia pelissä, he kehittävät myös parempia multitasking-taitoja, mikä auttaa heitä keskittymään opiskeluun ja muihin tehtäviin.

Jos siis etsit tapoja tukea opintojasi, pelaaminen on hyvä vaihtoehto. Pelit tarjoavat viihdyttävän tavan oppia uusia taitoja, harjoitella jo olemassa olevia taitoja ja parantaa keskittymistä – kaikki tärkeitä ominaisuuksia opiskelussa tai työssä käymisessä nykymaailmassa.