Kesäyliopistot

Oletko työelämässä? Täydennä osaamistasi kesäyliopiston kursseilla

Oletko työelämässä? Täydennä osaamistasi kesäyliopiston kursseilla

Kenties sinulla on jo pitkä työura takanasi. Tuntuuko sinusta kuitenkin joskus siltä, että et pysy aina uusien työkavereidesi tahdissa? Olet ehkä ajoittain ymmälläsi siitä, mitä sinulta odotetaan? Jos työnantajallasi ei ole tarjoa sinulle sopivaa koulutusta, voit aina tutustua kesäyliopistojen opintotarjontaan. Kesällä on hyvä ladata akkuja, mutta kesä on myös oivaa aikaa kehittää itseään opiskelemalla!

Miksi osaamisen päivittäminen on tärkeää?

Maailma muuttuu ja digitalisoituu vauhdilla, ja samalla muuttuvat myös työelämä ja työtehtävät. Muutosten vuoksi on tärkeää pysyä ajan tasalla uusimmista suuntauksista, sillä myös työelämän ulkopuolella tarvitaan monenlaista osaamista. Viranomaisasiointi hoidetaan pitkälti sähköisesti, kryptovaluutan ostaminen tapahtuu netissä ja esimerkiksi bitcoinien ostamiseen saat vinkkejä ostabitcoineja.com -sivustolta ja lääkärinkin voi nykyisin tavata etänä – esimerkkejä on lukuisia.

Kesäyliopistokurssit tarjoavat erilaisia aiheita laidasta laitaan ja niiden tarjonnasta voit löytää kursseja, jotka antavat sinulle uusia työkaluja niin työhön kuin muuhunkin elämään. Lisätaitojen oppiminen on tärkeää niin henkilökohtaisen kehityksen kuin uralla etenemisenkin kannalta.

Itseluottamus kasvaa osaamisen myötä

Kesäyliopiston erilaisilla kursseilla voit saavuttaa arvokkaita uusia taitoja. Parhaimmillaan itseluottamuksesi kasvaa ja rohkaistut etenemään myös ammatillisesti. Opiskelun avulla voit osoittaa työnantajallesi, että olet valmis ottamaan vastaan uusia haasteita työpaikallakin. Ehkä myös huomaat, että kurssin jälkeen selviydyt omista työtehtävistäsi helpommin ja nopeammin. Kun työt sujuvat, työ itsessään voi tuntua merkityksellisemmältä.

Kurssille osallistuminen voi auttaa sinua myös pohtimaan sitä, kuinka tyytyväinen olet nykyiseen työhösi. Voitko lisäkoulutuksella lisätä tyytyväisyyttäsi työhön vai olisiko kenties aika harkita alan vaihtoa? Kesäyliopistosta voit löytää uuden suunnan elämääsi.

Voit verkostoitua

Kesäyliopiston kursseille osallistuminen voi olla oiva tapa tavata asiantuntijoita ja muita osaajia eri aloilta. Verkostoituminen on korvaamatonta: sinulla on tilaisuus tavata ihmisiä, esittää kysymyksiä ja saada uusinta tietoa. Voit solmia uusia kontakteja, joista voi olla hyötyä nykyisessä työssäsi. Tai ehkä tapaat ihmisiä, joiden kautta löydät seuraavan työpaikkasi.

Elinikäinen oppiminen kannattaa

Kesäyliopistokurssit ovat loistava tapa elinikäiseen oppimiseen ja itsensä ammatilliseen kehittämiseen. Jatkuvasti muuttuvassa maailmassa on tärkeää, että sinulla on riittävää osaamista ja olet ajan tasalla asioista. Kun haluat pysyä työmarkkinoilla, sinun tulee olla valmis päivittämään osaamistasi.

Toiset meistä oppivat ja opettelevat asioita itsenäisesti, mutta mikäli itse koet uusien asioiden oppimisen helpommaksi opettajan ohjeistamana ja ryhmän vertaistuen kannattelemana, valitse kurssi kesäyliopistosta!