Kesäyliopistot

Majoitus Kesäyliopistot

Monilla Kesäyliopistoilla on myös tarjota omille opiskelijoilleen erilaisia majoitusvaihtoehtoja, koska todella monet opiskelijoista saapuvat opintoihin kauempaa. Yleensä majoitus tapahtuu 1-2 hengen huoneissa ja huoneistot sisältävät yleisesti ottaen monia eri huoneita. Kyseessä on siis ns.soluasunto, jossa opiskelijat jakavat keittiön ja kylpyhuoneen.

Huonevaraukset tulee tehdä noin kuukautta ennen varsinaisen opiskelun alkamista ja kannattaakin olla tarkkaavainen ja ajoissa liikenteessä jotta ei jäisi ilman majoituspaikkaa.

Tarjolla on niin puolihoitoa kuin myös pelkkää majoitusta ja tässä vaiheessa onkin hyvä miettiä minkätasoista ja laatuista palvelua kesämajoitukseltaan odottaa.

Puolihoitopaketteihin kuuluu yleensä yhden hengen huoneessa majoitus, aamupala, lounas ja päiväkahvi. Jos taas valitsee majoituksen kahden hengen huoneessa, tippuu hinta automaattisesti muutamalla sadalla eurolla, joten on ihan budjetista ja omista tarpeista kiinni kumman valitsee.

Normaalisti majoitustilat sijaitsevat suhteellisen lähellä koulua, joten opiskelijoilla on helppo ja nopea pääsy opintojen pariin aamuisin. Huoneissa on wi-fi sekä iltaisin saunanlämmitys mahdollisuus, joten opiskelijoilla on mukavat ja rennot olosuhteet, joissa on helppoa rentoutua ja tutustua opiskelijakavereihin iltaisin.

On myös Kesäyliopistoja, joilla ei ole olemassa majoitusmahdollisuutta, joten on hyvä selvittää tämä asia etukäteen.Yleensä majoitsumahdollisuudet ja paketit löytyvät kurssikuvauksista ja normaalisti Kesäyliopistolla on olemassa henkilö joka vastaa kyseisten asioiden toteutumisesta ja yhteydenotoista.