Kesäyliopistot

Avoin yliopisto-opetus

Avoimet yliopistot ovat upea mahdollisuus kaikille jotka haluavat lisäkoulutusta tai tilaisuuden suorittaa yliopiston tutkintoihin kuuluvia opintoja. Avoimessa yliopistossa oppilaan iällä tai pohjakoulutuksella ei ole väliä. Opiskelu avoimessa yliopistossa antaa mahdollisuuden esimerkiksi tutustua yliopisto-opintoihin, opiskella yleissivistyksen vuoksi, kehittää ammatillista osaamista tai halutessaan jopa hakea yliopistoon avoimen väylän kautta.

Avoimessa yliopistossa opiskelu on myöskin todella joustavaa ja siksi se sopiikin monien ihmisten erilaisiin elämntilanteisiin todella hyvin ja joustavasti. Opinnot avoimessa yliopistossa sisältävät usein esimerkiksi erilaisia tenttejä, kirjallisia opintotehtäviä, lähiopetusta, luentoja, harjoitustöitä ja verkkiympäristössä opiskelua. Opiskelumahdollisuudet ja tavat ovat siis todella moninaiset ja se onkin ollut yksi syy miksi vaikkapa jo työelämässä mukana olevat ihmiset ovat kokeneet Avoimen yliopiston opintojen sisällyttämisen arkeensa suhteellisen helpoksi.

Avoimen yliopiston opinnot ovat maksullisia, mutta summat eivät kuitenkaan ole päätä huimaavia. Todella usein aikuisopiskelijalla esimerkiksi työnantaja suostuu osallistumaan opintomaksuihin, sillä onhan työntekijän lisäkouluttautuminen myös hänen etunsa.

Opintotuen saaminen ei valitettavasti ole mahdollista Avoimen yliopiston opiskeluihin, sillä sen katsotaan olevan sivutoimista eikä näin vaativan lisärahoitusta valtiolta. Mahdollisuus on kuitenkin hakea aikuiskoulutustukea Koulutusrahastolta, mutta vain ja ainoastaan jos opintojen katsotaan olevan ammatilliseen koulutukseen rinnastettavia.

Kesäyliopistot sivu pyrkiikin valottamaan lukijoilleen erilaisia mahdollisuuksia joita Avoimessa yliopistossa opiskelu voi parhaassa tapauksessa antaa. Jos siis opinnot ovat jääneet kesken, haaveissa on yliopisto opinnot tai ammatillinen lisäkouluttautuminen kannattaa ehdottomasti lukea enemmän tältä sivustolta eri mahdollisuuksista!